Τα θέματα που έθεσε η Δέσποινα Θωμαΐδου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα. Δέσποινα Θωμαϊδου έθεσε προς συζήτηση τα εξής θέματα:

1. Το θέμα της Συγκρότησης Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την εξέλιξη του Οικονομικού Ελέγχου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας από το 2011 έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα επεσήμανε  ότι “Παρήλθαν 2 έτη από την πρώτη συζήτηση που προκαλέσαμε ως Δημοτική Παράταξη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαχείριση των οικονομικών της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας και την καταγγελθείσα κατάχρηση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στα χέρια μας ένα ολοκληρωμένο πόρισμα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα  παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Δεν έχετε φέρει ως Δημοτική Αρχή, ως οφείλατε, τους απολογισμούς των οικονομικών χρήσεων των 2 τελευταίων ετών παρά και τις εν τω μεταξύ διοικητικές αλλαγές που έχουν συμβεί. Ζητούμε να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε επιτέλους να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία θα ελέγξει την οικονομική διαχείριση και να αποκαταστήσει το τρωθέν κύρος της Σχολικής Επιτροπής. Σίγουρα η απάντηση της Δημοτικής Αρχής δεν μας ικανοποιεί ως Δημοτική Παράταξη και δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε”.

2. Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Λαϊκή Αγορά του Περισσού.

Συγκεκριμένα η  κα. Δέσποινα Θωμαΐδου ρώτησε  κατά πόσο εφαρμόζεται πιστά  το ωράριο λειτουργίας κάθε λαϊκής αγοράς, και εάν ο Δήμος Νέας Ιωνίας εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν με μειωμένης αποτελεσματικότητας μέσα – που είναι υποχρέωση του δήμου – να εξασφαλίσουν την αποκατάσταση των χώρων που γίνονται οι λαϊκές. Επισημαίνουμε για μια ακόμη μια φορά την ευθύνη της δημοτικής αρχής και δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε από κοντά το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *