Επικεφαλής

Δέσποινα Θωμαΐδου

Δήμαρχος Νέας Ιωνίας (2019-2023)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία από Μικρασιάτες γονείς. Φοίτησα στο ιστορικό 4ο Δημοτικό Σχόλειο και στη συνέχεια στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας.

Αποφοίτησα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) ως Πολιτικός Μηχανικός και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον Τομέα της Εδαφομηχανικής και των Θεμελιώσεων και στο Νέο Αντισεισμικό Κανονισμό.

Από το 1991 ζω και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο Μελετών-Κατασκευών στη Νέα Ιωνία.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) από το 1991.

Διετέλεσα Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΝΑ.ΝΙ (2002-2004), Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Νέας Ιωνίας (2003-2006), Αντιπρόεδρος της ΔΕ.ΠΕ.Α. (2007-2008), Αντιδήμαρχος Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου στο Δήμο Νέας Ιωνίας (2008-2009), Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη ΙΩΝΙΑ-ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ (2009-2011).

Το 2011 συναισθανόμενη το χρέος ευθύνης έναντι των συνδημοτών μου, ανεξαρτοποιήθηκα ασκώντας συνεπή αντιπολίτευση στην παρούσα Δημοτική Αρχή και σε όσες δυνάμεις συνέβαλαν στην οπισθοδρόμηση της αναπτυξιακής πορείας της πόλης μας.

Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2019, εκλέχθηκα Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην ιστορία της πόλης.

Δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν πρόκειται να είμαι επαγγελματικός πολιτικός. Ασχολούμαι με τα Δημοτικά πράγματα με όρεξη, με ζήλο αλλά και επίγνωση. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να ζητά κάτι διαφορετικό για τον τόπο του. Αυτό το όραμα το χτίζω με τους εκλεκτούς συνεργάτες και συνυποψηφίους μου, ανθρώπους ικανούς, συνειδητοποιημένους, αξιοσέβαστους στον τόπο μας, πέρα από πολιτικές ή κομματικές στρατεύσεις.

Μέσα από την αυτοκριτική μας, εγώ και οι συνεργάτες μου, βρήκαμε τον δρόμο της τόλμης για ελευθερία και ανεξαρτησία. Συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όχι μόνο με εσάς αλλά να τολμάμε να αντικρύσουμε την αλήθεια μας.

Μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να δικαιώσουμε το όνομα του συνδυασμού μας “Δύναμη Προοπτικής”.

Πιστεύουμε και στηριζόμαστε πρώτιστα σε αρχές και ιδανικά όπως στην αξιοπρέπεια και τον ανυπόκριτο σεβασμό σε κάθε δημότη, στη συλλογικότητα που είναι αμείλικτοι αντίπαλοι της αλαζονείας, της αμετροέπειας και του χυδαίου παραγοντισμού που διαχέονται στην εποχή μας.

Χρέος μας ως Δημοτική Αρχή να αφήσουμε ένα αξιομνημόνευτο έργο για τα παιδιά μας, για τις μελλοντικές γενιές. Εμείς θα το επιχειρήσουμε και θα το πετύχουμε. Ναι μπορούμε! Η ζωή τελικά κερδίζεται με το ρίσκο του μεγάλου και την τόλμη του καινούργιου.

Σας θέλουμε δίπλα μας.