Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ψηφίστηκε κατά την τελευταία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019, ο προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου. Εναλλακτικές προτάσεις άλλων παρατάξεων δεν υποβλήθηκαν ενώ απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία».

Η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαΐδου μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι «Η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί μια κορυφαία από αυτοδιοικητικής άποψης διαδικασία και αποτελεί βασικό εργαλείο διοίκησης απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία του Δήμου, αλλά και  την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της Δημοτικής Αρχής».

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το αποτέλεσμα μιας καθορισμένης θεσμικά στόχευσης που ενσωματώνει γνώμες και προτάσεις των φορέων της πόλης μας, καθώς και όλων εκείνων που παραβρέθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης και συμμετείχαν εποικοδομητικά στη διαμόρφωσή του» συνέχισε η Δήμαρχος.

Επιπροσθέτως ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που συνεργάστηκαν άψογα με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των νομικών προσώπων, προσδιόρισαν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες τους, πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου για μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, καθαρή κοντά στις ανάγκες του Δημότη και του Πολίτη.

Η Δήμαρχος σημείωσε μεταξύ άλλων «Ο προϋπολογισμός ως προς το σκέλος των δαπανών έχει ανελαστικό χαρακτήρα ενώ και εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για δράσεις αναπτυξιακές και κοινωνικής μέριμνας. Βέβαια το πρόβλημα των περιορισμένων πόρων για την αυτοδιοίκηση είναι πάγιο αίτημα των ΟΤΑ, το γνωρίζουμε όλοι και πρέπει να αγωνιστούμε μέσα και έξω από τα δημοτικά μας συμβούλια για την οικονομική αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία των Δήμων μας».

Εδώ ακριβώς συμπλήρωσε, ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο, η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και άλλων χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων, που αποτελούν επί της ουσίας και τη βασική αναπτυξιακή δυνατότητα του Δήμου.

Κλείνοντας, όπως προσωπικά και δημόσια έχει δεσμευτεί, υπενθύμισε αυτό που και προεκλογικά υποστήριζε, πως ως  Δημοτική Αρχή θα είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προάγει το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι πολιτικοί τακτικισμοί δεν εξυπηρετούν το «κοινό καλό» και είναι μακριά από τη δική μου τουλάχιστον πολιτική πρακτική.

Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, χαρά και  δημιουργική συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων,  για μια καλύτερη Νέα Ιωνία  το 2020!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *