Παρέμβαση για την οικονομική αυτοδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης από την «Δύναμη Προοπτικής»

Με πρόταση ψηφίσματος για την οικονομική αυτοδυναμία της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχε η Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019.

Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα η παράταξη μας και συγκεκριμένα η Υποψήφια Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαϊδου και οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι Βλασσάς Παναγιώτης, Γεωργιάδου Βέτα, Κουλούρης Κώστας και Χατζησαββίδης Αριστείδης έπεισαν τελικά την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο ενέκρινε το ακόλουθο κείμενο, αποδεικνύοντας τη δυνατότητα μας να βρίσκουμε σημεία που μπορούν να ενώνουν την πόλη!

Άλλωστε

• το αίτημα αυτό είναι διαχρονικό και θεσμικό, ταυτισμένο με την ανάπτυξη της αυτοδιοίκησης.

• εμείς που το ζητάμε, είμαστε το νέο ανεξάρτητο από κόμματα ψηφοδέλτιο

• πιστεύουμε ότι η διεύρυνση της δημοκρατίας διεκδικείται από τα κάτω, από τους ενεργούς πολίτες.

• τα κόμματα που μας Κυβέρνησαν και μας Κυβερνούν καθώς και τα άλλα της Βουλής, υποκρίνονται πως στηρίζουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης που συζητείται στη Βουλή ζητά την συνταγματική κατοχύρωση της οικονομικής αυτοδυναμίας των ΟΤΑ, χωρίς πρόσθετους φόρους.

Καλούμε τα αιρετά συνδικαλιστικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, να διεκδικήσουν πιεστικά την οικονομική αυτοδυναμία για να έχει νόημα και ο όρος αυτοδιοίκηση. Διεκδικούμε να επιστραφούν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από το 2011 έως και σήμερα από όλες τις Κυβερνήσεις.

Καλούμε όλα τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θετική θέση και να προωθήσουν το πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *