Η Δέσποινα Θωμαΐδου επισκέφθηκε το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Αλσούπολης

Το πολύχρωμο σχολείο παιδιών μεταναστών και προσφύγων επισκέφθηκε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής», κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία περιηγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για την πορεία του από την Διευθύντρια του σχολείου.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κα. Μαρία Τσάμη, υποδέχθηκε θερμά την κα. Δέσποινα Θωμαΐδου με την οποία και μοιράστηκε τους προβληματισμούς της. Στάθηκε κυρίως στο κτιριακό πρόβλημα που δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτικών, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για τους μικρούς μαθητές.

Συγκεκριμένα, το σχολείο στεγάζεται σε κτίριο – πολυκατοικία με τον προαύλιο χώρο να μην πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενεί περίπου 180 παιδιά, ενώ δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος άθλησης και σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς διαμαρτύρονται για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Κοινή διαπίστωση ήταν το γεγονός ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο θέμα του κτιριακού προβλήματος για το πολύχρωμο σχολείο της Νέας Ιωνίας.

Το σχόλιο της Δέσποινας Θωμαΐδου μετά την επίσκεψή της:

«Είναι λυπηρό μικρά παιδιά να φοιτούν σε μια πολυκατοικία και να παίζουν σε ένα τσιμεντένιο προαύλιο, στη πιλοτή με μόλις μια μπασκέτα. Είναι εξίσου θλιβερό, αυτά τα παιδιά που πέρασαν χίλια μύρια κύματα για να φτάσουν στη Νέα Ιωνία να στερούνται τα απαραίτητα, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε σχολική ύλη, λόγω της λιτότητας ακόμη και στη παιδεία.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγει το Διαπολιτισμικό Δημοτικό από την πόλη μας. Είναι τιμή και χρέος για τη προσφυγούπολη Νέα Ιωνία να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να ζήσουν στη χώρα μας. Πρώτα ως δημοτική σύμβουλος και έπειτα ως υποψήφια Δήμαρχος δηλώνω ότι θα πιέσω με όλα τα μέσα ώστε να επιλυθούν τα κρίσιμα ζητήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *