Η Δέσποινα Θωμαΐδου παρακολούθησε την εκδήλωση «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα. Δέσποινα Θωμαϊδου με συνεργάτες της συμμετείχαν, μετά από σχετική πρόσκληση, σε εκδήλωση με τίτλο «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου και παρουσιάστηκε το αποκρυσταλλωμένο όραμα για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, που θα φιλοξενείται στα σπλάχνα της «Αγια Σοφιάς», του νέου γηπέδου.

Στη εκδήλωση έδωσαν το «παρών» σημαίνουσες προσωπικότητες της πατρίδας μας ενώ παρουσιάστηκαν και τα 23 μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου. Η κα. Θωμαϊδου ευχήθηκε από την πλευρά της στους συντελεστές κάθε καλό στη μεγάλη προσπάθεια καθώς όπως επισημάνθηκε, σε αυτόν τον «Τόπο Μνήμης», την νοερή προέκταση των ελληνικών πατρίδων της Ανατολής σημαντικό ρόλο θα παίζει και η τεχνολογία.

Στο μουσείο θα υπάρχει δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε όλες τις πόλεις της Ανατολής αλλά και η καταγραφή της διαδρομής που έκαναν οι Πρόσφυγες. Είναι σίγουρο ότι το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, «Αγία Σοφία», το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα ξεπερνάει τα όρια της ΑΕΚ με στόχο να αποτελέσει την «Κιβωτό της Ρωμιοσύνης», έναν χώρο μνήμης για κάθε πρόσφυγα που θα είναι ανοιχτός 365 μέρες τον χρόνο. Έτσι η ιστορία θα εξακολουθεί να παραμένει είναι η βασική πηγή μνήμης αλλά και έμπνευσης για όλους εμάς!

1 άποψη για το “Η Δέσποινα Θωμαΐδου παρακολούθησε την εκδήλωση «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *