Ο χαιρετισμός της Δέσποινας Θωμαΐδου στο 1ο Oικονομικό Forum της Νέας Ιωνίας

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα. Δέσποινα Θωμαΐδου χαιρέτισε τις εργασίες του 1ου Oικονομικού Forum της Νέας Ιωνίας όπου σημείωσε τα εξής:

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την τιμή της πρόσκλησης, να χαιρετίσω το 1ο Oικονομικό Forum της Νέας Ιωνίας και να συγχαρώ το IONIA NET για την πρωτοβουλία. Είναι μια σημαντική συνάντηση για μια ιστορική αγορά με έντονο επιχειρηματικό παρελθόν που δυστυχώς σήμερα ολοένα και μαραζώνει. Κι αυτό όχι τυχαία διότι σίγουρα δεν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες υποδομές για να τονωθεί η φήμη της ιωνιώτικης αγοράς. Είναι καθαρά θέμα βούλησης αφού με μικρές παρεμβάσεις σε προβλήματα όπως το parking, ευρυζωνικά δίκτυα, δημοτικά τέλη, αλλά και η δημοτική συγκοινωνία που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην τοπική αγοράς μας.

Δυστυχώς υπάρχουν κι άλλα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τους επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία μας. Η φορολογική και εργατική νομοθεσία, το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια είναι μερικά από αυτά και χαίρομαι που τα επισημαίνεται σε αυτή το φόρουμ. Πρόκειται για καρπούς της σκληρής μνημονιακής πολιτικής και της εξουθενωτικής φορολογίας προς την επιχειρηματική δράση. Είναι λυπηρό να συνεχίζουμε να μιλάμε για τα κόκκινα δάνεια και μάλιστα σε μια πόλη που κάποιοι είχαν κάνει σημαία το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” ενώ σήμερα σιωπούν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και μάλιστα με θετικό προσανατολισμό στους νέους ανθρώπους, τις γυναίκες και την παροχή υπηρεσιών.

Εξακολουθώ και πιστεύω ότι η ελπίδα δεν έχει σβήσει για την πόλη, γι’ αυτό τόσο εγώ όσο και η παράταξή μας “Δύναμη Προοπτικής” έχει και θα έχει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας. Μαζί σας. Σας ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *