Το μήνυμα της Δέσποινας Θωμαΐδου για την Πρωτομαγιά 2018

Το μήνυμα της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής», Δέσποινας Θωμαΐδου, από την οδό Εργασίας στη Νέα Ιωνία για την εργατική Πρωτομαγιά.

Το βίντεο:

Αναλυτικά το μήνυμα:

Φίλες και Φίλοι,

H Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του παρελθόντος της εργατικής τάξης και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στους ανθρώπους του μόχθου, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε ιδιαίτερα σήμερα που τα εργατικά δικαιώματα συνθλίβονται με τις ευλογίες του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.

Από εδώ, την οδό Εργασίας, στη Νέα Ιωνία, σύμβολο της εργατιάς στην πρώιμη βιομηχανική περίοδο της χώρας μας, μια Εργατούπολη με εργοστάσια κυρίως κλωστοϋφαντουργίας, εριουργίας και ταπητουργίας, εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, σε κάθε άνεργη και άνεργο, άνδρα και γυναίκα, νέα και νέο.

Ζούμε όλες και όλοι μια ζοφερή οικονομική κατάσταση, απόρροια των μνημονίων και της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματος, την απαξίωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τον εφιάλτη της μαζικής ανεργίας και τη συρρίκνωση της νεοιωνιώτικης αγοράς.

Από τούτο το ιστορικό σημείο της πόλης, ενώνω τη φωνή μου μαζί σας, αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο, έναν κόσμο ευημερίας, ασφάλειας δικαιοσύνης με σεβασμό στον άνθρωπο και τον πολίτη.

Με τούτες τις λέξεις, η Δύναμη Προοπτικής χαιρετίζει την εργατική Πρωτομαγιά και στέκεται δίπλα στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *