Ξεκινούν απόψε οι κινηματογραφικές προβολές στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ»

Με το έργο «Χρονικό μιας Αγάπης» του Ιταλού σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι, την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ. ξεκινούν οι φετινές κινηματογραφικές προβολές του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Οι κινηματογραφικές προβολές θα γίνονται στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» (Ασκληπιού 4, Νέα Ιωνία), κάθε Δευτέρα με ώρα έναρξης 8:30μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο προς το κοινό. Το κινηματογραφικό πρόγραμμα αφορά την παράσταση του έργου ενός σκηνοθέτη κάθε μήνα.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δραστηριότητας προσφέρει μια ακόμη ποιοτική και συνάμα οικονομική διέξοδο ποιοτικής ψυχαγωγίας στους δημότες μας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Από την πρώτη κιόλας ταινία του, ο Αντονιόνι αποδεικνύει ότι διαθέτει το μοναδικό ταλέντο ενός σπάνιου καλλιτέχνη-σκηνοθέτη. Το «Χρονικό μιας Αγάπης» περιέχει την προβληματική και τις ανησυχίες που θα συναντήσουμε και στις επόμενες του ταινίες: η αλλοτρίωση, η (δια)φθορά -εσωτερική και εξωτερική-, η (εκ)πτώση -συλλογική και ατομική- είναι διακριτικά ακουμπισμένες στα ασπρόμαυρα καρέ. Παράλληλα ολόκληρη η ταινία διαποτίζεται από ένα έμμεσο ταξικό σχόλιο. Ο ταξικός διαχωρισμός παρατηρείται σε όλες του τις αποχρώσεις: στα ρούχα και στις συμπεριφορές των ανθρώπων, στην καθημερινότητα της πόλης. Θεματικά η ταινία θεμελιώνεται σε δύο δραματικά γεγονότα, δυο θανάσιμα ατυχήματα.

Το αποτέλεσμα είναι μια αριστουργηματική ταινία, ένα ιδιότυπο νουάρ, με περισσότερο βάρος στο ψυχογραφικό κομμάτι, και λιγότερο στην ίντριγκα και στη πλοκή. Η κινηματογραφική γλώσσα του Αντονιόνι, πραγματικά αξεπέραστη, καταφέρνει να μεταδώσει στο θεατή την ένταση ενός έρωτα τραυματικά καταπιεσμένου, το αξεπέραστο πάθος της στιγμής, αλλά και την σκοτεινή σκιά του παρελθόντος. Η κινηματογραφική αναπαράσταση έχει ως υπόβαθρο τόσο τον χώρο, όσο και τον χρόνο. Η κάθε στιγμή συνδέεται αναπόσπαστα με τον προγενέστερο χρόνο, και αξεδιάλυτα με την εσωτερική ψυχοσύνθεση των ηρώων.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι

Παίζουν: Λουτσία Μποσέ και Μάσσιμο Τζιρότι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *