Η «Δύναμη Προοπτικής» τίμησε τους Ήρωες του ’40

Με τιμή και λαμπρότητα, δεδομένων των ιδιαίτερων επιδημιολογικών συνθηκών, τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μάνας, τήρηση σιγής ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

H Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στον πανηγυρικό τον οποίον εκφώνησε τόνισε: «Η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα παραμείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας, ενός μικρού λαού που κοίταξε κατάματα την ιταλική εισβολή και την γερμανική κατοχή. Θέλει αντοχή και ανεξάντλητα αποθέματα θάρρους, τόλμης και αφτιασίδωτης θέας του θανάτου σε κάθε εποχή ο άνθρωπος να πει το ΟΧΙ στην ισοπέδωση, τις ιδεοληψίες, τις αγκυλώσεις και τα προσωπικά πείσματα. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές. Είναι η ώρα της ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας, της συλλογικότητας και της ομοψυχίας του Ελληνικού λαού».

Τελετάρχες της φετινής εκδήλωσης μνήμης ήταν η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κα. Ελένη Χατζή και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας “Ανατολή” κ. Κώστας Τσαγκαράκης. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και φορέων της πόλης.

Από την Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» κατέθεσε στεφάνι ο κ. Νίκος Μαυρόφτας.

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις ακολούθησαν την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *