Δίπλα στον αγώνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, τα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, θέλοντας να ενημερωθεί και να συνομιλήσει με το διοικητικό προσωπικό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για τη στήριξη των ευπαθών πολιτών της πόλης.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Φωτεινή Παπαδοπούλου για όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και έχουν δρομολογηθεί προκειμένου ο Δήμος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους, μοναχικούς και ανήμπορους πολίτες.

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται η λειτουργία της γραμμής στήριξης του Δήμου δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή της, με την οποία οι ευπαθείς πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, επικοινωνούν με τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση και λαμβάνουν στήριξη για όσο διάστημα παραμένουν στο σπίτι.

Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε:

«Η παρουσία μου σήμερα εδώ δεν είναι τυχαία. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας αποτελεί την πρώτη γραμμή μάχης του Δήμου μας απέναντι στον κορωνοϊό. Προσωπικά, και σε συνεργασία με τους εργαζομένους των υπηρεσιών τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι μαζί, εργαζόμαστε άοκνα ώστε η πόλη μας να μείνει όρθια και κανένας συνάνθρωπος μας να μην μείνει αβοήθητος ιδιαίτερα από τρόφιμα ή φάρμακα που του είναι απαραίτητα.

Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή και είμαι περήφανη γι αυτό, έχουμε ενισχύσει τον κοινωνικό μηχανισμό του Δήμου μας ώστε κανένας δημότης να μην μείνει μόνος και απροστάτευτος. Όλες αυτές τις μέρες η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας δίνει έναν καθημερινό αγώνα για να προσφέρει κατ’ οίκον βοήθεια σε ηλικιωμένους, μοναχικούς. ανήμπορους συμπολίτες μας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση και βοήθεια καλέστε στον αριθμό 15909, στα τηλέφωνα 210 2723675- 210 2793916- 210 2777198- 210 2794950 και οι άνθρωποι του Δήμου μας θα φροντίσουν να έρθουν σε εσάς για να σας φέρουν τρόφιμα, φάρμακα ή να σας παρέχουν ψυχολογική στήριξη. Ήδη τα τρόφιμα του Απριλίου για πρώτη φορά μοιράζονται από Υπαλλήλους του Δήμου μας στα σπίτια των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας κι αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της Διεύθυνσης, αλλά και όλα τα στελέχη του Δήμου που αδιάκοπα προσφέρουν τα μέγιστα τούτες τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας!

Εύχομαι ολόψυχα σύντομα όλοι μας να επανέλθουμε υγιείς στους κανονικούς ρυθμούς και να ανταμώσουμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ»

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φωτεινή Παπαδοπούλου.
Διανομή κατ’ οίκον των τροφίμων του μηνός Απριλίου στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ενισχύεται ο στόλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Για πρώτη φορά οι δημότες θα λάβουν τα τρόφιμα στα σπίτια τους.
Επί ποδός το προσωπικό και οι εθελοντές της υπηρεσίας.
Η βοήθεια του χάρτη αναγκαία για να επισκέψεις σε όλες τις συνοικίες του Δήμου.
Έχει πάρει… φωτιά η τηλεφωνική γραμμή 15909 που εξυπηρετεί τους δημότες.
Η τηλεφωνική καταγραφή αιτημάτων παρουσία της Δημάρχου και της Προϊσταμένης.
Η Δήμαρχος ενημερώθηκε εκτενώς από όλο το προσωπικό της υπηρεσίας.
Συνάντηση της Δημάρχου με τον γιατρό των ΚΑΠΗ, Μιχάλη Κουκουλάρη.

 

 

1 άποψη για το “Δίπλα στον αγώνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

  1. Αξιότιμοι κύριοι, ες
    Καταρχήν να σας συγχαρώ για τα όσα κάνετε για το δήμο μας γενικά. ΟΜΩΣ θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση μπορεί βέβαια και ανυπόστατα γιατί λόγω των μέτρων δεν πολύ κυκλοφορούμε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνονται γενικά απολυμανσεις αυτό τον καιρό στους δρόμους, στους κάδους κ. Λ. Π. Βλέπω μέσω face book πάντα κατοίκους του Ηρακλείου να αναρτούν σχετικές εικόνες από το δήμο τους. Σε μας τίποτα. Δεν το γνωρίζω πάντως στη δική μου γειτονιά δεν έχω αντιληφθεί τίποτα τέτοιο. Μη σας πως ούτε καθαριστές δεν βλέπω. Τέτοιους βέβαια δεν τους έβλεπα ούτε τους καλούς καιρούς. Αραιά και που και μετά από τηλεφωνική έκκληση στην καθαριότητα. Αυτό βέβαια γινόταν και με την άλλη δημαρχία όχι μόνο τώρα. Τέλος πάντων χωρίς να θέλω να θίξω κανένα δας ζητώ ευγενικά μέσα σε όλη αυτή την κρίσιμη κατάσταση μήπως πρέπει να εντείνουμε τους καθαρισμούς απολύμανσης. Αν βέβαια κάτι τέτοιο γίνεται ζητώ συγγνώμη για το χρόνο σας. Σας ευχαριστώ. Ειλικρινά δική σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *