Δήλωση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαϊδου για το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Η δίχρονη προσχολική αγωγή αποτέλεσε διαχρονικά αίτημα της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαιρετίσαμε από την πρώτη στιγμή την καθιέρωσή της με την αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση να εξασφαλιστούν όλες οι παράμετροι την επίλυση πρακτικών ζητημάτων, όπως υποδομών, τα οποία θα έκριναν και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Σήμερα η πόλη μας, έπειτα από αστοχίες των – μέχρι πρότινος -υπευθύνων, αντιμετωπίζει το καίριο αυτό πρόβλημα στερούμενη βασικών υποδομών, κάτι που είχαμε ήδη επισημάνει και ως Αντιπολίτευση και γι αυτό ζητήσαμε την εξαίρεση του Δήμου από την εφαρμογή της μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στηλιτεύουμε την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση όλων όσων είναι υπεύθυνοι και εργαζόμαστε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας την 1η Σεπτέμβρη 2019 για μια αξιοπρεπή λύση. Άλλωστε ως νέα Δημοτική Αρχή αποδείξαμε ότι έχουμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου, συμμεριζόμενοι την αγωνία των γονιών, για να βρούμε από κοινού λύση.

Στην κατεύθυνση της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος για την επίλυση του προβλήματος χάρη στις συντονισμένες ενέργειες με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Περιφέρεια, ΚΤΥΠ, Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς) και στην βοήθεια των εργαζομένων του Δήμου μας, καταφέραμε να λειτουργούν ήδη τα περισσότερα τμήματα από τα 10 συνολικά και σύντομα όλα τα παιδιά προσχολικής αγωγής θα βρίσκονται σε σύγχρονες και ανακαινισμένες αίθουσες.

Από την πρώτη ημέρα εργαζόμαστε άοκνα και θεωρούμε ότι στην προσπάθεια αυτή έχουμε αρωγούς τους Γονείς και Εκπαιδευτικούς. Είμαστε αποφασισμένοι να μην συναινούμε σε πρακτικές που πρώτα νομοθετείται κάτι και κατόπιν αναζητούνται τρόποι εφαρμογής της νομοθετημένης ρύθμισης. Η Νέα Ιωνία και πόσο μάλλον η νέα γενιά της  δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς.

Εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας προς ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και κρύβονται πίσω από δακρύβρεχτες ανακοινώσεις. Είναι λυπηρό η εκπαίδευση των παιδιών να χρησιμοποιείται ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Καλό θα ήταν να προτείνουν λύσεις και όχι να δημιουργούν ένα κλίμα όξυνσης, βάζοντας εμπόδια και φραγμούς στο δρόμο μας, στο δρόμο της δύναμης και της προοπτικής για τη Νέα Ιωνία.

Όλοι μαζί διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Εμείς μιλάμε στους Ιωνιώτες με έργα και όχι με λόγια!

Σας παρουσιάζουμε δείγμα των εργασιών από τις αίθουσες των νηπιαγωγείων.

1 άποψη για το “Δήλωση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαϊδου για το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής

  1. Καλησπέρα σας,
    πολύ καλά κάνετε και συνεχίστε το έργο σας έτσι ώστε να έρθει το αποτέλεσμα το οποίο θέλουμε όλοι για το καλύτερο όλων μας. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως, με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τί γίνεται;;;; Συνολικά και στους δύο 22 παιδιά σε ολόκληρη την Νέα Ιωνία;;;; Δηλαδή εμείς που όπως φαίνεται δυστυχώς δουλεύουμε και δηλώνουμε ότι περνούμε σαν νομοταγείς πολίτες δεν έχουμε παιδιά;;;; Τί έχουμε τελικά;;;;; Αυτό ήταν που θα περνάνε όλα τα παιδιά;;;; Εμάς μας σκέφτεται κανείς αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουμε ιδιωτικούς σταθμούς ή έχουμε κάπου να αφήσουμε τα παιδιά μας σε αυτή την μικρή ηλικία ;;;; Είναι κάποιες απορίες-ερωτήματα ενός πατέρα που πρέπει να τις εκφράσει σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι και θα παρακαλούσα πολύ να είχα κάποια απάντηση…
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *