«Δεν ξεχνούμε…»

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχει ανακηρυχθεί από την ελληνική πολιτεία η 19η Μαΐου, η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» και υποψήφια Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, δήλωσε:

«Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, συνιστά όνειδος για την Παγκόσμια Κοινότητα. 100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος. Τα ερωτήματα αδυσώπητα. Ο πόνος αβάσταχτος. Το Ποντιακό στοιχείο ιδιαίτερα δυναμικός παράγοντας της Ελληνικής κοινωνίας και της πόλης μας τιμά και θυμάται.

Τα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, αποτέλεσμα της ανάδυσης του τουρκικού εθνικισμού αναδεικνύουν περισσότερο από ποτέ, σήμερα ένα επίκαιρο μήνυμα. Ο Ελληνισμός είναι διαχρονικά το σταυροδρόμι της Ανατολής και της Δύσης, ένα κράμα,  μέρος του οποίου  ενσωματώνεται στην κουλτούρα, στη σκέψη και της Νέας Ιωνίας.  Ισχυρίζεται ένας μεγάλος διανοητής της εποχής μας ότι «η Ιστορία δεν είναι ένα φορτίο για τη μνήμη, αλλά μια φώτιση για την ψυχή». Αυτή τη ψυχή του ο Ελληνισμός οφείλει κατά την άποψή μου να τη θωρακίζει με πίστη, δύναμη και προοπτική για το αύριο. Δεν λησμονούμε το χθες.

Τιμούμε τη μνήμη των σφαγιασθέντων και εκτοπισθέντων προγόνων μας.

Θεωρούμε όμως η μνήμη είναι και  Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής. Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον. Και το μέλλον δεν ανήκει στους δειλούς αλλά σε όσες και όσους πιστεύουν στη δύναμη και την προοπτική του τόπου και των δυνάμεών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *