ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ Νέα Ιωνία 11/6/2024
‼️ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ 4η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ‼️
📌Μετά την παραίτηση του πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου κ. Καναβού από Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής και Αναπληρωτή Δημάρχου, ήρθε η σειρά της παραίτησης του δόκτορα διορισμένου μετά πολλών επαίνων Γενικού Γραμματέα, παλαιού
συνεργάτη του Δημάρχου, που τον είχε εξουσιοδοτήσει να ενημερωθεί από τις υπηρεσίες και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Γεγονότα που αποδεικνύουν την απουσία συλλογικών αποφάσεων, την προχειρότητα, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία του Δημάρχου που για πρώτη φορά συμβαίνουν στην πόλη μας, πριν συμπληρωθεί το εξάμηνο. Το κείμενο της παραίτησης είναι προϊόν κοινής προβολής των δύο, του πόσο σπουδαίου έργου επιτελέστηκε στο μικρό αυτό διάστημα της προχειρότητας της σπατάλης την έλλειψης σχεδίου για τη Νέα Ιωνία!!!
Είμαστε βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα, που θα δούνε τα μάτια μας!!
📌Η έλλειψη σχεδίου για παραγωγική αναπτυξιακή διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται από τις παλινωδίες στις αναμορφώσεις που έφεραν οι ίδιοι. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικούς κωδικούς.
Στον 15.6142.0016 είχαν βάλει 10.000 ευρώ για υπηρεσίες συμβούλου για την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης για εξειδίκευση της στρατηγικής κοινωνικής ένταξης του Δήμου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 21-27. Τώρα τα αφαιρούν. Γιατί;
Στον κωδικό 30.7336.0013 είχαν βάλει μετά τις αυθαιρεσίες του Δημάρχου για Ανάπλαση-επισκευή και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων 50.000 ευρώ. Τώρα τα αφαιρούν και αφήνουν μόνο 10 ευρώ γιατί;
📌Επειδή δεν έχουν σχέδιο, επειδή δεν γνωρίζουν τις πραγματικές υποχρεώσεις του Δήμου, επειδή αυθαιρετούν, επειδή σπαταλούν τα χρήματα σε προσωπική προβολή του Δημάρχου, επειδή αγνόησαν την δική μας διαφανή διαδικασία της οικονομικής διαχείρισης και ασφαλώς τις επισημάνσεις των υπηρεσιών και του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καναβού.
Είναι δυνατόν να πληρώνουν 18.000 ευρώ για την συμμετοχή μιας ημέρας στην 3η Attica Green Expo όταν οι ιδιώτες πληρώνουν για τρεις ημέρες 3.000 περίπου ευρώ, Ζητάμε να μας πληροφορήσουν με το τιμολόγιο ποιες ακριβώς υπηρεσίες μας παρείχαν και πλήρες κοστολόγιο ανά υπηρεσία που πληρώσαμε.
📌 Στον κωδικό 15.6266.0001 που αφορά την ενημέρωση των πολιτών με ετήσιο κόστος 4.000 ευρώ το αφαιρούν, για συντήρηση και απομακρυσμένη λειτουργία ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης Δημοτών που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η ενημέρωση υποκαθίσταται και μονοπωλείται από συγκεκριμένο προπαγανδιστικό μέσο; Αυτό γίνεται χωρίς κόστος για το Δήμο; Τι ανταλλάγματα παρέχονται;
📌Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στο Δήμο μας και από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) πήραν προκαταβολή 708.000 ευρώ. Καταλαβαίνουμε οι γνωρίζοντες γιατί η πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής ταχυδρομήθηκε ηλεκτρονικά στις 19 και 30 αντί στις 1500.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάνε δάνειο 13 εκατομμυρίων!!!. Και επειδή ζορίζονται να εξασφαλίσουν την αυξημένη πλειοψηφία θα εφαρμόσουν την πολιτική απατεωνιά. Θα πούνε δάνειο για απαλλοτριώσεις για παραπλάνηση. Οι παλαιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι θυμούνται από το δάνειο των 10 εκατομμυρίων που πήραμε επί Χαραλάμπους τα 4 εκατομμύρια αφορούσαν απαλλοτριώσεις. Ποιες απαλλοτριώσεις έγιναν; Η μοναδική που υπάρχει ακόμη είναι το οικόπεδο που βρίσκεται μέσα στο Δημοτικό στάδιο, αξίας περίπου 600 χιλιάδων ευρώ. Δείγματα πολιτικής απατεωνιάς από την παρούσα Δημοτική Αρχή βιώνουμε πολύ τακτικά.
📌Πολιτική απατεωνιά είναι όταν ιδιοποιείσαι χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
📌Εμείς ως ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς απατεώνες να υποθηκεύσουν το μέλλον της πόλης μας. Τι θα κάνουν οι άλλες παρατάξεις θα το δούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *